Η Συμφωνική των Πωλήσεων- Δελτίο Τύπου

Posted by Unknown on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 with No comments


Tην Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Δημήτρη Τιμοθεάτου « Η συμφωνική των πωλήσεων» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη, στον χώρο του βιβλιοπωλείου ΙΑΝΟΣ.

Για το βιβλίο μίλησαν σημαντικά ονόματα του πανεπιστημιακού χώρου όπως ο Dr. Εμμανουήλ Κονδύλης , καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιά και ο Dr. Ηλίας Καπαρελιώτης, Head of Marketing Deree College καθώς και οι καταξιωμένοι στον κόσμο των επιχειρήσεων Κωνσταντίνος Δημόπουλος επιχειρηματίας και ο Γεώργιος Μητσόπουλος Head of Greece & Balkan COMPO Hellas S.A

Η προσέλευση του κόσμου ήταν σημαντική και τίμησε ιδιαιτέρως την εκδήλωση μας. Το κοινό παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις των ομιλητών οι οποίοι ανέλυσαν το περιεχόμενο του βιβλίου με βάση την πολυετή εμπειρία τους στον χώρο της ηγεσίας , των πωλήσεων και του marketing και διάβασαν επιλεγμένα αποσπάσματα.

Σημαντική ήταν η παρέμβαση του Δημήτρη Καμπούρογλου , Διευθυντή επιχειρησιακής ανάπτυξης ΕΑΒ, από το κοινό ,σύμφωνα με τον οποίο ο συγγραφέας κατάφερε στο βιβλίο του να συνδυάσει την επιστημονική γνώση με την επιχειρηματική λογική και την βιωματική φιλοσοφία στη ρεαλιστική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των επιχειρήσεων.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Δημήτρης Τιμοθεάτος εξέθεσε τους λόγους που τον ώθησαν στην συγγραφή ενός βιβλίου οδηγού για τον κόσμο των πωλήσεων τονίζοντας πως οι τεχνικές πώλησης δεν αφορούν μόνο τους ίδιους τους πωλητές αλλά και τους πολίτες που θέλουν να καταναλώνουν ορθολογικά. Ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του στο κοινό και συνομίλησε μαζί τους για τα θέματα με τα οποία καταπιάνεται το βιβλίο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η Συμφωνική των Πωλήσεων αποτελεί ένα βιβλίο οδηγό. Ένα βιβλίο που συνδυάζει την επιστημονική γνώση με την πράξη καταδεικνύοντας με γλαφυρό τρόπο ότι η θεωρία μπορεί να μεταφερθεί και να εφαρμοστεί αυτούσια.

Ο συγγραφέας αποφεύγοντας τη χρησιμοποίηση πολύπλοκων επιστημονικών όρων κάνει εύκολα διακριτό ότι η πώληση όχι μόνο αποτελεί ένα στοιχείο της καθημερινότητάς μας αλλά επίσης ότι σε επιχειρησιακό επίπεδο αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες προόδου μιας και είναι ο συνδετικός κρίκος των επιχειρήσεων με τους πελάτες τους.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα:

Ο Δημήτρης Τιμοθεάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων και Marketing. Επίσης, κατέχει δύο μεταπτυχιακούς τίτλους με ειδίκευση στο Marketing, ενώ έχει δραστηριοποιηθεί τόσο στον χώρο των συμβουλευτικών υπηρεσιών όσο και στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης. Επί τρία συναπτά έτη υπήρξε επισκέπτης ομιλητής στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Επίσης, έχει εργαστεί ως στέλεχος σε μεγάλες πολυεθνικές καθώς και ελληνικές εταιρείες κατέχοντας τις θέσεις του εμπορικού διευθυντή, του διευθυντή πωλήσεων, του διευθυντή Customer Marketing και του διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας.

Η επιτυχής του έκβαση ως στέλεχος επισφραγίστηκε από τρία εθνικά βραβεία και ένα πανευρωπαϊκό, στο πλαίσιο εταιρικών βραβεύσεων. Στο ίδιο πλαίσιο επιλέχθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της Cherie Blair, με έδρα το Λονδίνο, ως Business Mentor, βοηθώντας επιχειρηματίες από όλο τον κόσμο να επιτύχουν τους επαγγελματικούς τους στόχους. Στο ίδιο πλαίσιο συνεργάζεται επίσης με το Orange Grove Athens.

Τα κύρια επιστημονικά του ενδιαφέροντα άπτονται των τομέων της Ηγεσίας, της Στρατηγικής, του Marketing και των Πωλήσεων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον επιδεικνύει για τα εναλλακτικά συστήματα Διοίκησης. Αναφορικά με τους τομείς αυτούς εστιάζει κυρίως στην πρακτική εφαρμογή τους και έχει συγγράψει πλήθος σχετικών άρθρων.

Η Συμφωνική των Πωλήσεων κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη.